Frågor och svar

Här listar vi dem vanligaste frågorna samt svar. Om du tycker att något är otydligt eller inte ett fullständigt svar får du gärna kontakta oss så svarar vi.


Vad kostar sandblästring av underredet?

För att vi ska kunna lämna ett pris på sandblästring måste vi först göra en besiktning av underredet. Kontakta oss och boka en kostnadsfri besiktning och efter utförd besiktning får du offert med prisförslag.

Vad kostar en rostskyddsbehandling eller underredsbehandling?

Våra priser startar från 3972:- inkl. moms. Priserna varierar beroende på storlek och bilmodell. Kontakta oss för ett prisförslag. Väljer du att maila in en prisförfrågan till oss så bifoga bilmodell och årsmodell.

Hur lång väntetid är det för rostskyddsbehandling?

Vid högsäsong kan det vara ca 2-3 veckors väntetid och vid lågsäsong ca 1-2 veckor. Vi arbetar med rostskydd 7 dagar i veckan och tar emot bilar måndagar, onsdagar samt fredagar. Ibland kan vi ta emot bilar tidigare vid avbokningar / ombokningar.

Hur lång tid tar en rostskyddsbehandling?

En rostskyddsbehandling tar ca 3 dagar beroende på tork tider mellan dem olika stegen.

Kan jag rostskydda min ex. 8 år gamla bil?

Det brukar oftast inte vara några problem, men vi rekommenderar att man innan eventuell rostskyddsbehandling gör en rostbesiktning för att säkerhetsställa status på bilen så att det ser bra ut eller fastställa om det krävs blästring, svetsning etc.

Kan man skicka in bilder på rostskador och få prisförslag?

I vissa fall funkar det bra och i vissa fall inte. Vi kan tyvärr inte garantera att kunna lämna några priser eller offerter för rostskador som vi inte har gått igenom och fastställt roststatus på samt vilken åtgärd som behövs. Mer information hittar du under Rostlagning i menyn och besiktning.

Min bil är sedan tidigare rostskyddad hos en annan firma. Kan ni göra underhållsbehandling på min bil?

Ja, då Tectyl har både oljebaserade och vattenbaserade rostskyddsprodukter har vi möjlighet att fortsätta göra underhåll även på bilar som är rostskyddade hos våra konkurrenter.

 

Tectylstockholm