Rostskyddsprodukter

Tectyl produkter som används vid rostskydd

Tectyl 5765W-A Vattenbaserad

Tectyl 5765W-A är latex bitum baserad. Produkten är tixotropisk, snabbtorkande, ej brandfarlig och har goda korrosionsegenskaper. Tectyl 5765W-A är en underredsprodukt med goda stenskotts- och slitage egenskaper för fordon. Produkten härdas till en mörkgrå flexibel skyddsbeläggning.

Egenskaper:

  • Hög viskositet
  • Vattenbaserad
  • Snabbtorkande
  • Tixotropisk
  • Luktsvag

Tectyl 4D750

Tectyl 4D750 är en resin-/oljebaserad produkt med goda korrosionsegenskaper och är fri från lösningsmedel. Användningsområden för produkten är hålrum, dörrar falsar, svetsfogar och andra infästningar. Tectyl 4D750 har mycket goda penetrerande egenskaper och når fram till ytor som inte har täckts helt från fabrik eller vid senare lackering eller grundning.


Tectyl 4D750 får en halvmjuk, ljusgul yta.

Tectyl 5638W Ljuddämpning

Med Tectyl ljuddämpning minskas bullret från vägen och motorutrymmet, och ger en påtaglig förbättring av ljudmiljön i kupén. Vattenbaserad ljuddämpningsprodukt sprutas på.

  • Mörkgrå
  • Reducerar hjulbuller

Tectyl 120 EH

Skapar en fast film som skyddar bilens underrede mot stenskott, vattensprut och vägsalt.
Vax/asfaltsbaserad produkt som droppar lite vid påförande. Bronsfärgad produkt.

 

Rostskyddsprodukter för konsumenter

tectyl 190 (sprutskydd - svart)

Tectyl 190 black burk 1 Liter

Tectyl 190 är gummi-/hartsbaserad och bildar en hård, elastisk film. Produkten skyddar mot korrosion från stenskott och andra slitageskador. Tectyl 190 kan lackas över. Det är idealiskt att använda på kanaler, frontplåtar och andra ställen som man önskar en lackerad yta med extra skydd. Produkten levereras som spray och miniservice för enkel applicering.

•Torkar snabbt
•Bildar en svart, hård, elastisk film
•Extra skydd mot stenskott och andra slitageskador
•Kan lackas över

Förpackningstyper:

Burk à 1 l

Sprayburk à 500 ml


Tectyl ML Greenline

Tectyl ML greenline 600 ml sprayburk

Tectyl ML Greenline ger god inträngning in i veck, falsar och sprickor, vilket gör den mycket lämplig till att förebygga korrosion på insidan av bilens dörrar, fästen, upphängning, i kanaler och andra håligheter.Levereras med ett sett specialmunstycken för svåråtkomliga områden. Produkten genererar praktiskt taget ingen lukt. Tectyl ML Greenline härdar till en ljus, genomskinlig, semi-soft film.

Förpackningstyper:

Sprayburk à 600 ml


Tectyl klar

Tectyl Klar sprayburk på 400ml

Tectyl Klar är ett resinbaserat, färglöst korrosionsskydd som kan appliceras på (krok-) verktyg och andra redskap, eller föremål av silver, mässing/koppar, koppar och aluminium. Det har också god vattenavvisande effekt vid användning på elkablar i bilar. En mängd användningsområden om man önskar ett osynligt korrosionsskydd.

•Många användningsområden inom bil, båt och hem
•Vattenavvisande egenskaper
•Bildar en hård genomskinlig film

Förpackningstyper:

Sprayburk à 400 ml


Tectyl bodysafe wax

Tectyl Bodysafe Wax sprayburk på 600ml

Bildar en permanent, flexibel, hållbar film som skyddar bilens underrede mot stenskott, vattenspray och vägsalt. Produkten är bronsfärgad samt vax/asfaltbaserad.

Förpackningstyper:

Sprayburk à 600 mlTectyl 122-a bodysafe

Tectyl 122-a Bodysafe burk på 1 liter

Är ett svart vax/bitumen vattentåligt rostskyddsmedel för bilunderreden. Binder sig till metall och bildar en stark film som skyddar mot korrosion, fukt, salt etc. Levereras i två varianter, med eller utan vax.

Fler produkter kommer snart

 

Tectylstockholm