Underredsbehandling

En underredsbehandling skyddar din bil där det behövs mest. I denna behandling ingår hela bottenplattan inklusive hjulhus och balkar/hålrum behandlas invändigt och utvändigt. En underredsbehandling behövs på dem flesta bilar som körs i Sverige. Våra priser startar från 3900:- inklusive moms och vi lämnar 3 års garanti på våra utförda behandlingar.

Vad ingår i en underredsbehandling?

  • Demontering och montering av detaljer på underredet
  • Hålrumsskydd
  • Balksskydd
  • Stenskottsskydd (Tjock produkt) på underredet

Hur åtgärdar ni rost på underredet?

Har du en bil som redan börjat rosta och vill rostskydda bilen så kan vi sandblästra underredet för att få bort rost innan underredsbehandling. Här kan du läsa mer om blästring.

Vad har ni för tork och ventilationsutrustning?

Vår lokal är utrustad med en modern ventilationsanläggning som både värmer, tar bort fukt och ger ren luft. Ventilationen ger oss ca 350-500 liter luft per sekund.

Hur lång tid tar en underredsbehandling?

En underredsbehandling tar 2-3 dagar bereonde på torktider.

 Såhär går en underredsbehandling till med (Tectyls vattenbaserade underredsbehandling)

Dag 1:

Bilen hissas upp på lyft, samtliga hjul demonteras från bilen, plastinnerskärmar, pluggar, skydds- och plastdetaljer demonteras.

Dag 2 och dag 3:

När bilen har torkat fortsätter vi med att maskera detaljer såsom bromsskivor, bromsok, skärmkanter och andra punkter som inte ska rostskyddas.

När vi är fädiga gör vi en besiktning av underredet för att säkerhetsställa roststatus. Stöter vi på rostskador så måste vi blästra bort rosten innan vi kan fortsätta med behandlingen.

Nu börjar vi med att rostskyddsbehandla bottenplattan med en slitstark produkt (Tectyl 5765w-a). Vi täcker hela bottenplattan inklusive hjulhus, framvagn, bakvagn, bensintank och bromsrör. Efter torktiden så börjar vi med att behandla alla balkar, hålrum och trösklar med en högpenetrerande produkt som heter (Tectyl 4d750). Alla känsliga punkter blir väl skyddade såsom svetsfogar och dubbelplåtar. Produkten tränger in och skyddar allt invändigt. Tectyl 4d750 är helt fri från lösningsmedel.

Nu är behandlingen färdig och vi kan gå igenom hela rostskyddet för att säkerhetsställa att allt är utfört korrekt. Alla demonterade detaljer monteras tillbaka och bilen tvättas i vår tvätthall. Ett garanticertifikat skrivs och bilen kan levereras.

Tectyls vaxbaserade behandling

När vi behandlar en bil med Tectyls oljebaserade behandling så är metoden samma som ovan men vi använder Tectyls oljebaserade slitskyddsmedel (Tectyl 120-eh) istället. I båda behandlingarna används alltid oljebaserade rostskyddsprodukter i balkar och hålrum. Priserna är lägre med denna behandling och denna metod kan användas för kompletteringar samt för tidigare rostskyddade bilar med vax och oljebaserat rostskydd.